Keresés
fürdőbomba használata

A fürdőbombák népszerűsége

fürdőbomba használata

A fürdőbombák népszerűsége

A fürdőbomba a fürdőzés élményét teszi kellemesebbé.  A kád vízbe csak bedobjuk a fürdőbombát és élvezzük, ahogy szépen lassan pezsegve feloldódik. A fürdőbombában lévő természetes színezőanyagok – amelyeket egyébként ételek színezésére is használnak – teszik színessé a fürdővizet.

Lehet-e káros hatása a fürdőbombának?

A fürdőbomba egy esetben okozhat allergiás tüneteket: ha olyan fürdőbombát használunk, amelynek valamely összetevőjére allergiásak vagyunk.  Például ha tudjuk, hogy irritál minket a borsmenta illóolajnak még az illata is, akkor nem javasolt borsmenta illóolaj hozzáadásával készült fürdőbombát választani, mert minden bizonnyal allergiás tüneteket fogunk produkálni. Éppen ezért, amennyiben fürdőbombát vásárolsz, érdemes az összetevőit minden esetben elolvasni!

A legnépszerűbb fürdőbombák

A legnépszerűbbek az idén a shea vajas fürdőbombák voltak, amelyek már néhány használat után is rendkívül puhává varázsolják a bőrünket. A fürdőbombákban található shea vaj bőrpuhító hatásának köszönhetően kellemesen nyugtatja a bőrt fürdés közben, tökéletes bőrápoló a szárazabb, igénybevett bőr számára. A fürdőbombát alkotó természetes illóolajok szintén hatással vannak a bőrre, és a lélekre is. A nyugtató hatású illóolajok, mint például a levendula ellazít és egy esti fürdőzés után segít a pihentető alvásban, ugyanakkor egy citrusos illóolajokkal készült fürdőbomba inkább felfrissít, és egy hosszú nap utáni fürdőzés közben energiával tölt fel.

A fürdőbombák alapvető összetevői általában a következők:

  • nátrium-bikarbonát vagy hétköznapi nevén szódabikarbóna
  • citromsav
  • víz
  • természetes illóolajok
  • (természetes illóolajokban is előforduló) élelmiszer színezékek

Mi a különbség a házilag készített fürdőbomba és a boltban kapható fürdőbomba között?

A boltban kapható fürdőbombák és egyéb kozmetikai készítmények minden esetben kizárólag olyan gyártótól származnak, amelyek megfelelnek az aktuális jogszabályi követelményeknek és az adott kozmetikai termék gyártásához szükséges összes engedéllyel rendelkeznek. Ezzel szemben a házilag készített fürdőbombák összetevőit és annak allergén információit, amennyiben „kéztől” vásároljuk elég nehézkes lekövetni és ellenőrizni. Amennyiben saját magad szeretnél fürdőbombát készíteni, feltétlenül ügyelj arra, hogy minőségi alapanyagokat használj, és ne keverj bele vegyi anyagokat, például mesterséges színezéket vagy illatanyagot, mert az irritálhatja és károsíthatja a bőrödet.

Fürdőbomba használata, adagolása és tárolása

A fürdőbombák tömege átlagosan 100 és 160 gramm között változik. Ritkán, de kapható ezeknél  nagyobb tömegű is, amelyeket inkább többszemélyes fürdőkádban való használathoz javasolnak. Egy fürdőbomba egy fürdőhöz elegendő. Amennyiben szeretnéd, megpróbálhatod kettészelni egy éles késsel a fürdőbombát, hogy két fürdőzés alkalmával használd, de ez esetben számolj azzal, hogy a fürdőbomba eltörhet és elporladhat, tehát gyakorlatilag úgy fogod tudni használni, mint a fürdősót.

A fürdőbombát mindenképpen nedvességtől elzárva tárold. Tárolhatod nyugodtan a fürdőszobában, de mindig valamilyen zárt edényben vagy dobozkában. Amennyiben víz vagy pára éri a fürdőbombát, úgy kárt nem tesz az összetevőkben, viszont esztétikailag veszít a külleméből és szét is eshet darabokra.

Miért olyan népszerű a fürdőbomba?

A fürdőbomba rendkívül látványosan, színesen oldódik a vízben, emellett a természetes illóolajoknak köszönhetően nagyon finom illata van, igazi aromaterápiás élményt nyújt. Fürdőbombát nem a gyors, „5 perces” fürdéshez, hanem a hosszú nap utáni relaxáló „el akarom felejteni a világot” jellegű fürdésekhez ajánljuk! 🙂

megosztás:

Friss cikkeink

vissza az oldal tetejére