INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁS 20.000 FT FELETTI VÁSÁRLÁS ESETÉN, AZ ORSZÁG EGÉSZ TERÜLETÉN!
INGYENES CSOMAGAUTOMATÁBA SZÁLLÍTÁS 15.000 FT FELETTI VÁSÁRLÁS ESETÉN!

info@aromaterapias.hu

Aromaterápia

Ebben a kategóriában illóolajokat, masszázsolajokat és olyan fürdősókat, fürdőbonbonokat és kézműves szappanokat találsz, amelyek mindegyike tiszta illóolajjal illatosított és nem tartalmaznak mesterséges illatanyagokat.


Aromaterápia a mindennapokban
 


Az aromaterápia manapság az egyik legismertebb alternatív gyógymód. Az aromaterápia aromákat, növényekből nyert illóolajokat használ fel terápiás céllal, egészségünk megőrzése vagy helyreállítása, illetve jó közérzetünk elősegítése érdekében. 
Az aromaterápia gyökerei egészen az ókorig vezethetők vissza, ekkor kezdték el ugyanis használni az illatos gyógynövényeket és kivonatokat a kozmetikában, füstölőkben és gyógyászati céllal. 

Az illóolajokat különböző módon használhatjuk fel egészségünk megőrzése érdekében. Az egyik leggyakoribb felhasználási területe az aromaterápiás masszázs, amikor a számunkra megfelelő illóolajat bedörzsöléssel visszük fel a testfelületre. Fontos azonban tudni, hogy az aromaterápiás masszázs esetén a tiszta illóolajat mindig alapolajjal szükséges hígítani, hogy az illóolaj ne irritálja a bőrt. A leggyakoribb alapolaj a szőlőmagolaj, amely minden bőrtípusra bátran ajánlott.

az aromaterápia jótékony hatása

A másik közkedvelt módszer az illóolajok használatára a párologtatás és az inhalálás. Ebben az esetben használhatunk hagyományos kerámia párologtatót vagy elektromos diffúzort is. Az inhalálás jótékony hatású lehet nátha, allergia, köhögés esetén, de a torokgyulladásra is nagyon jó kiegészítő terápia például a kamilla illóolajos inhalálás.

Az illóolajokat használhatjuk aromaterápiás fürdőhöz, ilyenkor a tiszta illóolajból cseppentsünk pár cseppet a fürdővízhez vagy kedvenc fürdősónkhoz és már élvezhetjük is az aromaterápia előnyeit. Webhopunkban olyan fürdősókat, fürdőbonbonokat és kézműves szappanokat kínálunk, amelyek mindegyike tiszta, esszenciális illóolajjal illatosított és nem tartalmaznak mesterséges illatanyagokat.

Merülj el az illóolajok világában, kényeztesd velük tested és lelked és élvezd az aromaterápia jótékony hatásait!