Keresés
argáolaj hatása

Az argánolaj hatása a bőrünkre

argáolaj hatása

Az argánolaj hatása a bőrünkre

Tudtad, hogy az argánolaj rendkívül jó bőrpuhító és bőrtápláló olaj? Ennek köszönhetően már régóta az egyik legismertebb és kedvelt alapanyaga a szépségipari termékeknek. Az argánolajat egyébként étkezési célra is használják: szokás például belemártogatni a kenyeret és úgy fogyasztani reggelire, de előszeretettel keverik bele például kuszkuszba és tésztákra öntve is fogyasztják.

Az argánolajat folyékony aranynak is nevezik, mert az egyik legritkább olaj a világon. Ez annak köszönhető, hogy az argán fa csakis a marokkói térségben képes megélni, egyéb helyeken sajnos nem képes hosszútávon életben maradni.

Az argánolaj kinyerése

Az argánolaj egy olyan növényi olaj, amelyet a marokkói térségben élő argánfa magjából nyernek. Az argánolaj kinyerése hagyományos módszereken alapszik. Először szabad levegőn szárítják a terméseket, majd a héjával együtt lehántják a gyümölcshúst, amit többnyire állatok takarmányozására használnak fel. A magból végül hidegpréseléssel kinyerik az olajat, amit ezután számtalan jótékony hatásának köszönhető népszerűsége miatt a világ minden részére szállítanak.

Az argánolaj egy enyhén diós illatú, sárgás színű, nagyon könnyen kenhető és gyorsan beszívódó olaj.

Az argánolaj a bőrre kenve segít megőrizni annak fiatalságát, megóvja a kiszáradástól, igen jó hidratáló és a berepedezett, száraz bőrt is gyorsan helyreállítja. Ha a nyár folyamán a sós víz vagy a száraz levegő miatt berepedezik a bőröd, az argánolaj már néhány használat után újra selymessé és puhává varázsolja. Kiválóan feszesíti a bőrt és nagyon jó öregedésgátló hatással rendelkezik.

Argánolaj használata bőrön

Az argánolaj amellett, hogy bármelyik bőrtípusra kiváló hidratáló, feszesítő és öregedésgátló kozmetikum, adagolása nagyon gazdaságos; pár cseppnyi mennyiség is bőven elég. Gyorsan felszívódik, ezért minden napszakban tökéletes szépségápoló a hajadra, arcodra, szemkörnyékedre, körmödre vagy az ajkadra. Nem tömíti el a pórusokat, és még hegekre, bőrsérülésekre is alkalmazhatod!

Külsőleges használatra egy evőkanál tiszta, hidegen sajtolt argánolajat keverjünk össze gyógyiszappal és alkalmazzuk pakolásként a bőrön.

Az argánolajat sokan az öregedési foltok halványítására keresik, hiszen nagyon szépen finomítja a napégésekből visszamaradt barna foltokat és az anyajegy szerű bőrkinövéseket. A kúraidő ebben az esetben minimum 40 nap, de a várt hatás nem marad el!

Ha nem csak a nyak és a dekoltázs bőrét szeretnéd fiatalítani, de a mellek vonalát feszesítenéd, akkor is bízd magad az argánolajra, hiszen kitűnő nyak-, mell- és dekoltázsápoló! Fürdés után szárítkozz meg, majd pár csepp argánolajjal, belülről kifelé és alulról felfelé történő, körkörös mozdulatokkal masszírozd át a melleidet, illetve a kezelést kívánó nyakat és dekoltázs vonalat!

Töredező körmökre önmagában használjuk, minden fürdés, vagy alapos kézmosás után a körmökbe és a körömágyba masszírozva. Az argánolajos kezeléstől már 2 hét után láthatóan megerősödnek és fényesek lesznek a körmeid, a körömágyad pedig pihe-puha lesz.

Kézfejápolóként egyéb illóolajokkal is keverheted. Cserepes ajkakra önmagában is szuper hatásos!

Az argánolaj a terhességi csíkok (striák) megelőzésére is hatásos, de a kialakult „tigriscsíkok” halványítására is kiváló. Kötőszövet erősítő összetevői megvédik a bőrszöveteket a repedezéstől, segítenek rugalmasan tartani a bőrt, hogy könnyebben visszahúzódhasson eredeti állapotába. Legyen szó terhességről, hízásról vagy hirtelen bekövetkező fogyásról

Az argánolaj összetétele és hatása

Számos telítetlen, esszenciális zsírsavat tartalmaz. Kiváló E-vitamin forrás, magas az antioxidáns tartalma. Az argánolaj tápláló, regeneráló hatású, gátolja a bőr élettani öregedését, fiatalosabb, feszesebb kinézetet kölcsönöz a bőrnek. Kiváló bőrfeszesítő hatása van, gyulladás gátló, gombaölő, sejt regeneráló. Az argánolaj jól kenhető, gyorsan felszívódó, tápláló olaj, felesleges néhány cseppnél többet használni, a bőrbe, hajba gyorsan felszívódik, nem hagy zsíros utóérzet. Jellegzetes arany barna színű, nem avasodik, szobahőmérsékleten sokáig eláll.

Argánolaj használata arcra

Az argánolaj megkerülhetetlen összetevője az öregedő bőrre készült arckrémeknek.

Ha az argánolajat az arcodra akarod felvinni, használj ásványból készült arcrollert a kényelmesebb felvitelért. Az arcgörgető vagy arcmasszírozó rollerrel könnyedén az arcbőrödbe masszírozhatod az olajat, ráadásul közben aromaterápiás arcmasszást is végzel az arcbőröd ápolásáért.

 A bőrt hidratálttá, feszessé, puhává varázsolja. Antioxidáns és gyulladáscsökkentő összetevőinek köszönhetően segíti a bőrt a szabadgyökök elleni küzdelemben, így segít ellensúlyozni a légszennyezés, az UV sugárzás okozta bőrkárosodás mértékét is.

Az argánolaj viszonylag gyorsan beszívódik, nem tömíti el a pórusokat, és nem csillog tőle az arcod sem. Lehetőség szerint alkalmazd reggel és este, a megfelelően megtisztított bőrre. A legjobb, ha egy picit nedvesen hagyod a bőrödet és erre viszed fel az argánolajat. A testre cseppentve az olaj nem terül szét, bedörzsölve pillanatok alatt felszívódik.

Természetes módon csökkenti a faggyútermelést zsíros bőr esetén. Az argánolaj magas linolsav tartalma segít csökkenteni a pattanások által okozott gyulladást, nem beszélve a kiütésekről, a fertőzésekről, miközben regenerálja a károsodott bőrsejteket. Segíti a bőr felső védőrétegének egészséges működését. Bőrregeneráló hatású, hatásos hegek, sérülések, kötőszöveti gyengeségek esetén is.

A tiszta organikus argánolaj enyhíti az ajkak szárazságát, repedezettségét, ezáltal lágyabb és simább ajkaink lesznek.

Összességében elmondhatjuk, hogy az argánolajból vagy annak felhasználásával készült termékek rendszeres használata segíthet csökkenteni a ráncokat és feszesebbé tenni a bőrt, gyulladáscsökkentő hatású, gyógyítja és ápolja az igénybe vett bőrt. Több, az argánolajban található hatóanyag is hozzájárul ahhoz, hogy az olaj serkenti a vérellátást és képes mérsékelni a gyulladási folyamatokat.

megosztás:

Friss cikkeink

vissza az oldal tetejére