info@aromaterapias.hu

Blog

Légy Te is környezettudatos!

Földünk megóvása talán soha nem volt ennyire aktuális, mint manapság. Ebbena  cikkünkben egy olyan szervezetre hívjuk fel a figyelmed, akik fáradságos munkával igyekeznek megtanítani bennünket a környezettudatosság mibenlétére! Kattints és ismerd meg őket!

 

Szúnyogok ellen természetes módon

Nyakunkon a nyár, az esti séták és a kerti partik ideje! És az esti kerti beszélgetéseket megkeserítő szúnyogok ideje is...
De mit tehetünk szúnyogok ellen? Most adunk néhány tippet, amivel távol tarthatod a kellemetlen szúnyogokat!

 


A levendula közismert jótékony hatásai

A levendula manapság egyre népszerűbb, jótékony hatásainak köszönhetően. Olvasd el legújabb cikkünket a levenduláról.

A szőlőmag olajának jótékony hatásai

Nem véletlen, hogy manapság egyre népszerűbb a kedvelt bőrápolószerként is használatos szőlőmag olaja. Ebben a cikkünkben a bőrre és a hajra kifejetett jótékony hatásaival foglalkozunk!

Szaunaolaj, illóolajok a szaunában

Bizonyos illóolajok tökéletesen használhatóak szaunaolajként. Ebben a cikkünkben részletesebben bemutatjuk az illóolaj szaunaolajként való használatát.

 

Stressz

Mi a stressz?

A stressz nem más, mint az emberi szervezet reakciója valamilyen, az embert negatívan, kellemetlenül érintő eseményre, történésre. A stressz szót ma már igen nagy általánosságban használjuk, mégis valójában kevesen vannak tisztában vele, pontosan mit is takar.

Illóolajok párologtatása – avagy milyen illóolajokat használjunk párologtatásra?

Illóolajok párologtatása során nem mindegy, hogy mikor, milyen olajat párologtatunk. Az illóolajat ne csupán az illata alapján válaszd ki, mindig vedd figyelembe annak aromaterápiás hatását is.

Illóolajokkal a nátha ellen

Szinte mindenki ismeri a nátha, megfázás tüneteit, évente akár többször is átesünk rajta. Amikor fáj a torkunk, köhögünk, tüsszögünk és eldugul az orrunk, sokszor nehezen viseljük a tüneteket és úgy érezzük, gyengéd, szerető gondoskodásra van szükségünk.

Párologtató, aromalámpa

A párologtató manapság rendkívül elterjedt, de pontosan mire használják?

Ebben a cikkünkben néhány alapvető tudnivalót foglaltunk össze a párologtatóról.

Stressz ellen, stresszoldás

Korábbi cikkünkben már írtunk a stresszről és az stressz okairól, amit ide kattintva elolvashatsz.

Fürdőbomba

Mire jó a fürdőbomba? Hogyan használjuk a fürdőbombát?

A fürdőbomba a fürdőzés élményét teszi kellemesebbé.  A kád vízbe csak bedobjuk a fürdőbombát és élvezzük, ahogy szépen lassan pezsegve feloldódik. A fürdőbombában lévő természetes színezőanyagok – amelyeket egyébként ételek színezésére is használnak – teszik színessé a fürdővizet.

Mini fürdőbombáinkat itt találod!