INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁS 20.000 FT FELETTI VÁSÁRLÁS ESETÉN, AZ ORSZÁG EGÉSZ TERÜLETÉN!
INGYENES CSOMAGAUTOMATÁBA SZÁLLÍTÁS 15.000 FT FELETTI VÁSÁRLÁS ESETÉN!

info@aromaterapias.hu

Blog
Aromaterápiás
2022.01.03 17:32

Fürdőbomba

Fürdőbomba

Fürdőbomba

Mire jó a fürdőbomba? Hogyan használjuk a fürdőbombát?

A fürdőbomba a fürdőzés élményét teszi kellemesebbé.  A kád vízbe csak bedobjuk a fürdőbombát és élvezzük, ahogy szépen lassan pezsegve feloldódik. A fürdőbombában lévő természetes színezőanyagok – amelyeket egyébként ételek színezésére is használnak – teszik színessé a fürdővizet.

Mini fürdőbombáinkat itt találod!

Fürdőbomba hatásai


Lehet-e káros hatása a fürdőbombának?

A fürdőbombában található shea vaj bőrpuhító hatásának köszönhetően kellemesen nyugtatja a bőrt fürdés közben, tökéletes bőrápoló a szárazabb, igénybevett bőr számára. A fürdőbombát alkotó természetes illóolajok szintén hatással vannak a bőrre, és a lélekre is. A nyugtató hatású illóolajok, mint például a levendula ellazít és egy esti fürdőzés után segít a pihentető alvásban, ugyanakkor egy citrusos illóolajokkal készült fürdőbomba inkább felfrissít, és egy hosszú nap utáni fürdőzés közben energiával tölt fel.

A fürdőbomba egy esetben okozhat allergiás tüneteket: ha olyan fürdőbombát használunk, amelynek valamely összetevőjére allergiásak vagyunk.  Például ha tudjuk, hogy irritál minket a borsmenta illóolajnak még az illata is, akkor nem javasolt borsmenta illóolaj hozzáadásával készült fürdőbombát választani, mert minden bizonnyal allergiás tüneteket fogunk produkálni. Éppen ezért, amennyiben fürdőbombát vásárolsz, érdemes az összetevőit minden esetben elolvasni!

 fürdőbomba összetevői


Miből készül a nálunk kapható fürdőbomba?

A webshopban kapható fürdőbomba összetevői:

  • nátrium-bikarbonát vagy hétköznapi nevén szódabikarbóna
  • citromsav
  • víz
  • természetes, 100%-os illóolajok
  • természetes illóolajokban is előforduló élelmiszer színezék

Minden termék adatlapján alul a paramétereknél letöltheted az adott fürdőbombához tartozó összetevők listáját.

Mi a különbség a házilag készített fürdőbomba és a boltban kapható fürdőbomba között?

A boltban kapható fürdőbombák és egyéb kozmetikai készítmények minden esetben kizárólag olyan gyártótól származnak, amelyek megfelelnek az aktuális jogszabályi követelményeknek és az adott kozmetikai termék gyártásához szükséges összes engedéllyel rendelkeznek. Ezzel szemben a házilag készített fürdőbombák összetevőit és annak allergén információit, amennyiben „kéztől” vásároljuk elég nehézkes lekövetni és ellenőrizni.


Egy fürdőbomba hány fürdőzésre elég?

Egy fürdőbomba egy fürdőhöz elegendő. Amennyiben szeretnéd, megpróbálhatod kettészelni a fürdőbombát, hogy két fürdőzés alkalmával használd, de ez esetben számolj azzal, hogy a fürdőbomba eltörhet és elporladhat, tehát gyakorlatilag úgy fogod tudni használni, mint a fürdősót.


Hogyan tároljam a fürdőbombát?

A fürdőbombát mindenképpen nedvességtől elzárva tárold. Tárolhatod nyugodtan a fürdőszobában, de valamilyen zárt edényben, vagy dobozkában, esetleg vastagabb textilzsákban. Amennyiben víz vagy pára éri a fürdőbombát, úgy kárt nem tesz az összetevőkben, viszont esztétikailag veszít a külleméből.


Mekkora egy fürdőbomba?

A fürdőbombák tömege átlagosan 100 és 160 gramm között változik. Ritkán, de kapható ezeknél  nagyobb tömegű is, amelyeket inkább többszemélyes fürdőkádban való használathoz javasolnak.


Miért olyan népszerű a fürdőbomba?

A fürdőbomba rendkívül látványosan, színesen oldódik a vízben, emellett a természetes illóolajoknak köszönhetően nagyon finom illata van, igazi aromaterápiás élményt nyújt. Fürdőbombát nem a gyors, „5 perces” fürdéshez, hanem a hosszú nap utáni relaxáló „el akarom felejteni a világot” jellegű fürdésekhez ajánljuk! :)