Keresés
szójagyertya

Illatosíts környezetbarát szójagyertyával!   

szójagyertya

Illatosíts környezetbarát szójagyertyával!   

Manapság egyre nagyobb hangsúlyt fektetünk arra, hogy otthonunkban ne pusztán dekoratív, hanem környezetbarát lakberendezési tárgyak vegyenek körül bennünket. Otthonunk illatosításához előszeretettel használunk különféle illatgyertyákat, azonban kevesen vannak tisztában vele, hogy milyen egészségkárosító hatással lehetnek ránk a nem megfelelően választott gyertyák. A hagyományos, elterjedt paraffingyertyák égése során kőolajszármazékok is jutnak a levegőbe, amelyeket nem túl egészséges belélegezni. Szerencsére egyre nagyobb ütemben terjed a szójagyertyák használata, amelyek a hagyományos paraffingyertyákkal ellentétben nem tartalmaznak semmilyen egészségkárosító anyagot, ráadásul környezetbarátok is.

Miért környezetbarát a szójagyertya?

Mert kizárólag növényi alapú szójaviaszból készül, így nem tartalmaz olyan károsanyagot, amely szennyezhetné otthonunk levegőjét. Minden szójagyertya vegán termék, mert előállításához nem használnak semmilyen állati eredetű összetevőt: a szójaviaszt a szójabab növényből nyerik ki, ráadásul a szójaviasz előállítása során nem használnak semmilyen kémiai anyagot, amely elszennyezhetné a szójabab viaszát.

Költséghatékony lakásillatosítás

A szójagyertyák árfekvése magasabb a hagyományos paraffinviaszból készült, mesterségesen illatosított gyertyákénál, viszont égési idejük kétszer olyan hosszú. Így a hosszabb égési időnek köszönhetően nemcsak egészségesebb, de költséghatékonyabb is a szójagyertya a hagyományos paraffingyertyáknál.

Szójaviasz illatosítása

A szójagyertyák többnyire illat nélküli változatban kaphatóak, de találhatunk tiszta illóolajokkal illatosított szójagyertyákat is. A szójaviasz a paraffinviasznál alacsonyabb hőmérsékleten ég, ennek köszönhetően a belőle készült gyertya lassabban és fekete korom nélkül ég, a lassú égésnek köszönhetően pedig a viaszhoz adott illatosításra szolgáló illóolajok is lassabban szabadulnak fel, így azok kellemes illata sokáig érezhető. Szerencsére egyre több webshopban találhatunk olyan szójaviasz gyertyát, amely 100%-os tisztaságú, természetes alapanyagú illóolajokkal illatosított, illata nem olyan erős, mint a hagyományos illatgyertyáké, hanem jóval kellemesebb és lágyabb. Azok a gyertyakészítő műhelyek, ahol kifejezetten nagy hangsúlyt fektetnek a környezet fenntarthatóságára, rendszerint újrahasznosított üvegben forgalmazzák a szójagyertyáikat, így a gyártás során nem termelődik újabb mennyiségű üveg, ráadásul a viasz elégetését követően az üvegek újra felhasználhatóak tárolóedénynek vagy akár kisméretű kaspónak is. A szójagyertyák többnyire zárható tetővel kerülnek a polcokra, így két használat között a gyertya nem koszolódik és könnyebb a tárolása is.     

Egyre több webshop polcán találunk feliratokkal dekorált szójagyertyát, akár esküvői köszöntő szöveggel, szülinapi köszöntővel vagy éppen a legjobb barátodnak szóló üzenettel. Ezeknek a feliratoknak köszönhetően a gyertyák nemcsak szuper illatosítók, hanem tökéletes ajándékok is lehetnek bármely alkalomra.      

Légy Te is környezettudatos és egészségtudatos, használj a hagyományos paraffinviaszból készült mesterséges illatosítók helyett természetes alapanyagú szójagyertyát!

megosztás:

Friss cikkeink

vissza az oldal tetejére