Keresés
arcroller használata

Mi az az arcmasszírozó henger és hogyan használjuk?

arcroller használata

Mi az az arcmasszírozó henger és hogyan használjuk?

Az arcmasszírozó henger vagy más néven arcgörgető henger az egyike a legnépszerűbb masszázstermékeknek a piacon. De miért olyan kedvelt ez a termék? Az arcmasszírozó görgő tulajdonképpen egy kis henger, amely teljes egészében ásványból készül, és arcon történő görgetéssel szuper masszázsélményt nyújt. Használható száraz vagy nedves arcbőrön, és ideális arra is, hogy a kedvenc hidratáló arckrémünket ezzel masszírozzuk be az arcbőrünkbe.

Nemcsak kellemes élményt nyújt használata, de rendkívül pozitív hatással van a bőrünk egészégére is. Segít megőrizni a bőr feszességét és rugalmasságát, csökkenti a fáradtság jeleit, valamint lassítja az ráncok kialakulását. Az arcmasszírozás frissíti az arcbőrt és javítja a közérzetünket, emellett serkenti az arcbőr vérkeringését és csökkenti az arc kisebb duzzanatait. Az ásványból készült görgő hűthető is, így ideális megoldás a fáradt és duzzadt arcbőr nyugtatására.

Bőr öregedésének lassítása

Ráncok elleni küzdelemre is kiválóan alkalmazható: az arcmasszírozó görgő stimulálja az arcbőr hajszálereit, javítja az erek vérkeringését, és ezzel segít megelőzni a bőr rugalmatlanná válását és a ráncok kialakulását. Emellett segít elhalványítani már meglévő ráncokat és csökkenti a narancsbőr jeleit is. A nyirokkeringés stimulálásával pedig segít megszabadulni az arc puffadásától és a szem alatti táskáktól, ha éppen nem aludtuk ki magunkat az előző esti buli vagy éppen az éjszakába nyúló határidős munka miatt.

Arcmasszírozó használata

Az arcmasszírozó görgő nemcsak az arc masszírozására alkalmas, hanem a test kissé megereszkedett bőrének feszesítésére is. A hajszálerek vérellátását fokozza, így segít enyhíteni a fáradt lábak és vállak érzését is, emellett kiválóan alkalmazható izomlazításra is, különösen akkor, ha izomlazító masszázsolajat használunk a hengerrel történő masszírozáshoz.

Arcmasszázs során lassú mozdulatokkal az arc belseje felől az arc széle felé masszírozz és soha ne kívülről az arc belseje felé. Semmiképpen se fordítsuk meg ezt a irányt, mert az nem lehúzza az arc duzzanatait, hanem éppen ellenkezőleg, megduzzasztja a nyirokereket és püffedt végeredményben lehet az arcunk. Szemkörnyéki masszázs esetén a masszírozást a szemgödör belső, az orrnyereg felőli végén kezdjük, majd lassú mozdulatokkal haladjunk az arc széle felé. Mindig ügyeljünk arra, hogy ne gyakoroljunk túl erős nyomást az arcon vagy bármely más testrészünkön, mert ezzel megnyomhatjuk a nyirokereket, ami duzzanathoz vezethet a bőr felületén. A masszázst lassú, finom mozdulatokkal végezzük, hogy maximálisan kihasználjuk az áldásos hatását, és valódi aromaterápiás élményt nyújtson számunkra.

Arcroller hűtése és melegítése

Az arcmasszírozó hűthető és melegíthető is. Ha hűteni szeretnéd, akkor tedd legalább fél órára a hűtőbe, de soha ne tedd a fagyasztóba! A hideg lehűti az ásványt és a hideg ásvány arcgörgetővel történő arcmasszírozás olyan érzés, mintha vennél egy frissítő zuhanyt. A fáradt arcot nagyon könnyedén tudod hűtött archengerrel frissíteni és felpezsdíteni. Ha nem szeretnéd az archengert hűtőbe tenni, akkor pár percre hideg vízbe is áztathatod vagy tartsd hideg csapvíz alá.  Az ásvány archenger melegíthető is, de csak vízzel. Tartasd folyó meleg víz alá vagy mártsd meleg vízbe szintén pár percre, de a mikrohullámú sütőbe soha ne tedd, és soha ne mártsd forrásban lévő vízbe sem!

Illóolaj és kozmetikumok bemasszírozása a bőrbe

Az arcmasszírozó bőrápoló krémek és masszázsolajok bőrbe való masszírozásához is alkalmas. Kend be vékonyan az arcbőröd az esti lefekvés előtt a kedvenc éjszakai krémeddel vagy nappal a kedvenc arckrémeddel és az arcgörgő segítségével a fent már említett módon lassú mozdulatokkal masszírozd be a bőrödbe. Izomlazító krémet is bemasszírozhatsz vele a fáradt lábaidra vagy válladra.  Arra azonban ügyelj, hogy bármilyen krémet is viszel a bőrödre a masszírozóval, a krém ne legyen dörzsölő anyagú, mert úgy megsértheted a masszírozás során a bőröd felső hámrétegét, ráadásul nem is lesz élvezetes az arcgörgős masszázs. Az arcmasszírozó illóolajok és masszázsolajok bemasszírozására is kiválóan alkalmas, azonban mindig figyelj arra, hogy a 100%-os, tiszta esszenciális illóolajat ne vidd fel közvetlenül a bőrödre az irritáció veszélye miatt, hanem mindig keverd alapolajjal vagy más néven bázisolajjal.

Összességében miért egyre népszerűbb az ásványból készült archenger?

  • frissíti a bőrt,
  • serkenti a nyirokerek és a hajszálerek működését,
  • megszünteti az arc duzzanatait,
  • segít megőrizni a bőr ruganyosságát, feszességét, fiatalságát,
  • segít hatékonyan felvenni a küzdelmet a pattanásos bőr ellen,
  • használatával a kozmetikumok, krémek, illóolajak könnyedén a bőr mélyebb rétegébe masszírozhatóak.

Arcgörgő tisztítása és tárolása

Az arcgörgőt a használatát követően mindig tisztítsd meg egy puha törlővel, különösen, ha valamilyen kozmetikumot vagy valamilyen illóolajat, alapolajat vittél fel vele a bőrödre. Az ásványból készült görgetőre ragadt krém és olaj a megszáradása után nehezen tisztítható és ebben az esetben tisztításkor megsértheted az ásvány felületét, ráadásul a nem megfelelő tisztántartás csökkenti az arcmasszírozó élettartamát és esztétikai megjelenését. Az arcgörgőt két használat között érdemes egy puha textilzsákban, tárolóban vagy egy puha textillel bélelt dobozban tárolni és az erős napfénytől védeni, hogy minél tovább élvezhesd jótékony hatását. Kisgyermekektől mindig tartsd távol, mert szétszedhetik és egyes darabjait óvatlanul lenyelhetik!

megosztás:

Friss cikkeink

vissza az oldal tetejére