Keresés
stresszkezelés természetesen

Stresszkezelés természetes megoldásokkal

stresszkezelés természetesen

Stresszkezelés természetes megoldásokkal

A mai rohanó világunkban a stressz sajnos a mindennapi életünk részévé vált. A rengeteg információ, amely körülvesz, amelyre reagálnunk kell és a sokszor negatív életesemények befolyásolják hangulatunkat és rossz közérzetet okozhatnak.

A stressz, legyen szó akár munkahelyi stresszről, akár egy-egy váratlan helyzet okozta kellemetlen hatásról, megnehezíti az életünket. Érdemes tehát igyekezni, hogy a stressz forrását időben felismerjük és amennyiben nem tudjuk elhárítani, úgy megtanuljuk megfelelően kezelni a stressz által kiváltott hatásokat.

Milyen tünetek árulkodnak arról, hogy túl stresszesek a hétköznapjaink?

Ha túl gyakran stresszelünk, annak elsődleges tünete, hogy egyre gyakrabban vagyunk fáradtak, fáradékonyak, nap közben is úgy érezzük, hiába aludtunk eleget, bármikor szívesen szunyókálnánk egyet. Nem érzünk magunkban kellő energiát vagy motiváltságot a feladataink elvégzésére, legszívesebben kiszaladnánk a világból, nem reagálnánk a problémákra. A hosszantartó stresszhatás sajnos egyéb kellemetlen tüneteket is okozhat, mint a folyamatos nyugtalanság érzése, állandósult rossz közérzet vagy éppen a gyomorgörcs érzése. Amennyiben nem kezeljük a stresszt, az hosszútávon kimerültséget vagy pánikbetegséget is okozhat. Javasolt mindig figyelni a testünk jelzéseit és a stresszkezelést nem elbagatelizálni. Tény, hogy a stressz kezelése korántsem egyszerű feladat, de ha odafigyelünk magunkra és a stressz csökkentése mellett igyekszünk természetes módon is kezelni azt, megőrizhetjük egészségünket és a testi-lelki harmóniát.

Stresszoldás természetes módon

A stresszfaktor sok esetben nem szüntethető meg maradéktalanul, így ebben az esetben mi magunk kell, hogy alkalmazkodjunk a helyzethez. Amennyire lehetséges, próbáljuk kizárni a stresszfaktorokat az életünkből, de emellett fordítsunk kiemelt figyelmet az aktív pihenésre és a feltöltődésre. A feltöltődés mindenki számára mást jelent, neked kell megtalálnod a saját magad számára legmegfelelőbb energiaforrást, de segítségképpen adunk néhány tippet:

  • Ha szereted a természetet, feltöltődhetsz hétvégente egy nagy sétával a közeli erdőben vagy a háztömb melletti parkban.
  • Ha a kreatív tevékenység kapcsol ki, iratkozz be olyan alkotói tanfolyamra, amit ezelőtt még nem próbáltál vagy amit már régóta halogatsz, de nem volt rá időd.
  • A mozgás is nagyszerűen tud energetizálni, legyen szó futásról, úszásról vagy akár egy tánc tanfolyamon való rendszeres részvételről.
  • Relaxálj vagy jógázz: az aktív kikapcsolódás mellett érdemes minél többet relaxálnod, hogy a tested megnövekedett stresszhormon szintje csökkenhessen és teljesen kikapcsolhasd az agyad, ne a probléma vagy a stresszforrás körül keringjenek a gondolataid.
  • Próbáld ki az aromaterápiás masszázst, amely segít teljesen ellazulni és kikapcsolni a negatív gondolataidat.
  • A természetes, 100%-os tisztaságú illóolajokkal végzett aromaterápiás masszázs csodát művel testeddel, rendkívül felfrissít és energetizál. Az az igazán jó masszázsolaj, amely 100%-os tisztaságú illóolajak keveréke valamilyen alapolajban – többnyire szőlőmagolajban – hígítva és nem tartalmaz semmilyen tartósítószert vagy mesterséges illatanyagot. A masszázsolajokat érdemes kifejezetten aromaterápiás shopban beszerezni, ahol segítséget is tudsz kérni, hogy biztosan a számodra legmegfelelőbbet válaszd.

megosztás:

Friss cikkeink

vissza az oldal tetejére