Keresés
kézműves szappanok

Számolj le a mesterségesen illatosított szappanokkal!

kézműves szappanok

Számolj le a mesterségesen illatosított szappanokkal!

Manapság ezerféle fürdőtermék közül választhatunk akár fizikai üzletben, akár webshopban nézelődünk. Azonban nagyon kevesen tudják, hogy ezen termékek döntő többsége szintetikus úton előállított illatanyagokkal illatosított, ami alapvetően nem túl szerencsés hír azoknak, akik szeretnének minél több természetes eredetű alapanyagot használni például bőrük ápolásához vagy egészségük megőrzéséhez.

Illóolaj a szépségápolási termékekben

Jó hír azonban, hogy szerencsére egyre több olyan fürdőterméket találunk a boltok és webshopok polcain, amelyek kikeverése során már nem használnak mesterségesen előállított illatanyagokat, hanem természetes alapanyagból, például gyógynövényekből sajtolt vagy gőzölt illóolajokkal illatosítják azokat. A valóban minőségi termékek – legyen szó szappanról, tusfürdőkről, fürdősókról vagy fürdőbombákról – alapvetően természetes alapanyagokat használnak termékeik elkészítésekor, így esetükben például az illatanyagok sem szintetikus úton előállított alapanyagok.

Bőröd egészségének védelme

Az illóolajokkal illatosított fürdőtermékek amellett, hogy nem juttatnak mesterséges illatanyagot a bőrödbe, rendkívül jó hatással vannak a bőröd egészségére is. A leggyakrabban illatosításra használt illóolajok jellemzően a citrusos vagy az édeskés illatok, mint például a narancs, a grapefruit és a citrom illóolaja, vagy a levendula, esetleg a teafa olaja, de a szegfűszeg enyhén fűszeres illata is népszerű kozmetikum illatosító. A gyógynövényekből kinyert esszenciális, azaz 100%-os tisztaságú illóolajokat mindig olyan technológiával desztillálják vagy sajtolják, amely az adott növény esetében a leginkább alkalmas arra, hogy a növény leveleiben, száraiban, virágzatában vagy magjában megtalálható értékes összetevőket és vitaminokat a lehető legnagyobb mértékben megőrizzék. Így az illóolajokkal illatosított termékek nagyobb mennyiségben tartalmaznak antioxidánsokat, vitaminokat és számos, az egészségünk megőrzése szempontjából értékes hatóanyagot, mint a mesterstéges illatanyagokkal illatosított társaik. Ha teheted, igyekezz olyan termékeket vásárolni, amelyekkel hosszantartóan megőrizheted egészséged és kerüld a szintetikus úton előállított alapanyagok felhasználásával készült szépségápolási termékeket. Ügyelj az összetevőkre, óvd a tested és kerülj közelebb egy újabb lépéssel az egészséges életmód felé!

megosztás:

Friss cikkeink

vissza az oldal tetejére