info@aromaterapias.hu

Szappantartó

4termék 14

A szappantartó

A szappantartó manapság olyan alapvető kiegészítője a fürdőszobának, mint a fürdőszobai szőnyeg vagy éppen a folyékony szappan a mosdó mellett. Szappantartó gyakorlatilag bárhol és bármilyen stílusban kapható, mégis fontos megjegyezni, hogy nem teljesen mindegy, milyen szappantartót választunk. Az Erinnie kínálatában megtalálható minden egyes szappantartó környezetbarát, nem tartalmaz semmilyen vegyi anyagot, kifejezetten könnyű a kezelhetősége és tökéletesen alkalmas nemcsak dekorációs célokra, hanem arra is, hogy a szappan két használat között ne vizesedjen, ne ázzon el. A manapság nagyon divatos szappantartó típusok többsége kifejezetten csak a dizájnra fektet nagy hangsúlyt, pedig nem szabad elfelejteni a szappantartó tényleges célját. A szappan használat közben értelemszerűen vizes lesz, azonban két használat között, ha vizesen tároljuk, a szappan kellemetlenül tapadós, vagy éppen folyós, nyálkás réteget képez a felszínén, hiszen a szappantartóban megálló víz gond nélkül fel tudja oldani a szappan felületét és szépen elfolyósítja vagy furcsa tapintású, nehezen kezelhető masszát képez. Minden szappanfajtára igaz, bármiből is készüljenek az adott szappanok, hogy két használat között nem tesz jót neki a túlságosan vizes közeg és száradásra, szárításra van szüksége. Régen igen gyakori volt a szappantartó doboz használata, mert azt gondolták, így a dobozt lezárva védik a szappant a kiszáradástól. Pedig valójában a doboz több kárt tud okozni napi használatban, mint amennyi hasznot remélünk tőle.

Hagyományos szappantartók és szappantartó dobozok

A hagyományos szappantartók tető nélkül, folyamatosan szárazan tartják a szappant, ideális esetben. A szappantartó doboz viszont ezzel ellentétben tisztán tartja ugyan a szappant azzal, hogy – megfelelő használat esetén – állandóan zárva van, viszont a dobozban megáll a víz. Ahhoz, hogy a víz ne állhasson meg a doboz aljában, fontos folyamatosan figyelni arra, hogy a felesleges vizet kiöntsük belőle, és a kis - többnyire műanyag – rácsot folyamatosan tisztán tartsuk. Hátránya még a doboznak, hogy mind a mai napig többségében könnyű műanyagból készülnek, amely egyáltalán nem környezetbarát. A szabadon lévő, tető nélküli tartók között a szappantartó dobozokkal ellentétben már gyakran találkozunk környezetbarát megoldásokkal. A fa szappantartó a legmegfelelőbb megoldás, ha valóban környezetbarát megoldást keresel.

A környezetbarát fa szappantartó és a hagyományost össze sem lehet hasonlítani. A modern és környezetbarát fürdőkbe tökéletesen passzol a fából készült tartó.

Ahogyan már korábban említettük, a szappannak két használat között ideális esetben nem szabad felvizesedni, mert amellett, hogy kényelmetlen lesz a használata, a szappan élettartamát is rövidíti és esztétikai szempontból sem túl előnyös a felvizesedett szappan. A szappantartó kialakítása elsődleges szempont kellene, hogy legyen a kiválasztásnál, mert nem megfelelő kialakítású, lejtésű szappantartóban ugyanúgy vizesedik a szappan, mint egy dobozos szappantartóban. A manapság nagyon divatos és népszerű kerámia szappantartók nem igazán alkalmasak a szappan szárazon tartására. Minden alkalommal, amikor például kezet mosunk, a kerámia szappantartóba visszarakott szappan alatt megáll a víz és a szappan máris oldódásnak indul. A kioldódott szappanmaradékokat pedig ha nem töröljük fel azonnal a szappantartó felületéről, később a rászáradt szappanmaradékok eltávolítása nem kellemes feladat. A Erinnie Aromaterápia webshopjában kizárólag olyan szappantartók találhatók, amelyek kialakítása révén nem engedik felvizesedni a szappant két használat között, hanem folyamatosan szárazon tartják. A szappantartóink nagyon könnyen tisztíthatók, nedves ruhával könnyen letörölhetőek, nem szükséges vízkőoldó vagy egyéb vegyszer használata a tisztántartásukhoz.  Minden szappantartónk könnyen kezelhető hemu fából készült, egyedi kialakítással.

Szappantartóink három féle kialakításban kaphatóak:

  • A hullámos felszínű szappantartók kiemelkedő recéi magasabban tartják a szappant, mint a szappantartó mélyedései és a mélyedésekben összegyűlt víz a szappantartóból le tud csorogni, így a szappan nem vizesedik fel, szárazon marad.
  • A két, stílusában minimálisan különböző szappantartó rácsai szintén engedik lefolyni a felesleges vizet a szappanról használat után, így az szárazon tud maradni és nem kell tartani a felvizesedéstől.
  • Minden szappantartónk maximálisan környezetbarát, kézzel készült és készítése során semmilyen vegyi anyagot nem használnak.

Válaszd az általunk forgalmazott környezetbarát szappantartók egyikét, hogy fürdőszobádnak ne csak dekorációja, de valóban használható szappantartója is legyen!

Szappantartóink mellett szeretettel ajánljuk számodra szappantartó zsákjaink egyikét is. A szappantartó zsákok egy időben nagy népszerűségnek örvendtek, azután valamiért kissé kikoptak a köztudatból, de manapság szerencsére kezdenek újra divatba jönni. Sokan környezetbarát külsejük miatt szerették meg, de valójában a szappantartó zsák sokkal több, mint egyszerű szappantartó. Biztosan te is tapasztaltad már, hogy a használt szappanvégekkel és az esetlegesen betöredezett szappanokkal igen nehéz kezet mosni és sokan az egyszerűség kedvéért inkább kidobják ezeket, mintsem hogy megpróbálnák elhasználni a már kényelmetlenül használható szappandarabokat. A szappantartó zsák éppen ezen problémára nyújt kiváló magoldást. A megmaradt szappandarabkákat vagy a véletlenül eltört kisebb szappanokat egyszerűen csak belerakjuk a szappantartó zsákba és a zsák száját megkötve pontosan úgy használjuk, mintha a zsák is egy nagy szappan lenne. Gyakorlatilag a zsákban lévő kis szappandarabokkal - azokat bevizezve – kézmosásra használjuk a szappantartó zsákot. Minden szappantartó zsákunk teljes mértékben környezetbarát anyagból készült és úgy, ahogyan a szappantartóknál, itt sem használtak fel semmilyen vegyi anyagot a készítésük során. A kínálatunkból választhatsz juta, rami és szizál anyagból készült szappanzsákot is.

Juta szappanzsák
A juta egy ázsiában termesztett növény rostjaiból készül, igen puha, finom pamutanyag, amelynek köszönhetően kellemes érzés a juta anyagból készült szappantartó zsákocskánk használata. A rami anyagból készült zsákunk szintén rendkívül puha és kellemes tapintású. A rami anyag egy csalánfélék közé tartozó növény rostjaiból készül, amelyet elsősorban kelet-ázsiai országokban termesztenek. A szizálból készült szappanzsákunk már egy kicsit erősebb anyagú, kevésbé puha tapintású zsákocska. A szizál növény a spárgafélék családjába tartozik, leveleinek rostjából készítik a szizál anyagot.

Mindhárom típusú szappanzsákunk amellett, hogy újrahasznosíthatóak vele a már egyéb esetben nehéz használható szappandarabkák, igen mutatós dekorációját alkotják a fürdőszobának.

Válaszd ki kínálatunkból a neked legjobban tetsző szappantartót és a hozzá illő szappanzsákot is, hogy igazán trendi, környezetbarát és hasznos kiegészítőkkel dobhasd fel a fürdőszobád.