info@aromaterapias.hu

Szójagyertya

A népszerű szójagyertya

Manapság szerencsére egyre nagyobb hangsúlyt fektetünk világszerte a környezetbarát termékek használatára, az egészséges alapanyagok felhasználására és a hulladéktermelés csökkentésére. A szójaviasz gyertya éppen az a termék, amely mindhárom kritériumnak tökéletesen megfelel: teljes mértékben természetes alapanyagok alkotják, környezetbarát, ráadásul újrahasznosított üvegből készült, amely a gyertya elégetését követően újra és újra felhasználható egyéb célokra is.


Miből készül a szójagyertya ?

A szójagyertya környezetbarát módon teljes mértékben szójaviaszból készül, amelyet a szójababból nyernek ki. A szójabab egy eredetileg vadon termő kelet-ázsiai növény, melyet évszázadok óta már haszonnövényként is termesztenek. A szójaviasz kinyerése során semmilyen környezetkárosító és egészségkárosító anyagot nem használnak, a folyamat teljes mértékben mentes a károsanyagoktól, és károsanyag kibocsátás sem keletkezik a szójaviasz kinyerése és feldolgozása során.

A szójaviasz természetes alapanyag a valóban környezetbarát gyetyákhoz.


Miért környezetbarát?

Az Erinnie Aromaterápiás szójaviasz gyertya azon kívül, hogy természetes anyagból készül, egyéb tulajdonságok miatt is rendkívül környezetbarát.

  • a szójaviasz égése során a paraffinviasszal ellentétben nem kerül károsanyag a levegőbe
  • a szójaviasz alacsonyabb hőfokon és jóval lassabban ég, mint a hagyományos, paraffinviaszból készült gyertyák, így égési ideje közel duplája a hagyományos gyertyák égési idejének
  • az előbbiekből következik, hogy a szójaviasz gyertya nem fekete korommal ég, nem hagy maga után kellemetlen, füstös szagot, hanem egyenletesen, tiszta lánggal ég
  • a lassú égésének köszönhetően a szójaviasz gyertyából folyamatosan szabadulnak fel az illatosítására használt illóolajok, így otthonodban folyamatosan kellemes illatot áraszt
  • nincs egészségkárosító hatása, kisgyermekes családok otthonában is bátran használható
  • a szójaviasz 100%ban organikus összetevő, biológiailag lebomló anyag
  • ha a szójaviasz a ruhádra cseppen vagy a bútorra cseppen, vízzel eltávolítható, így nem kell tartani a maradandó viaszfoltoktól
  • a lezárható tető miatt a gyertya két használat között sem porosodik, nem koszolódik és könnyen tárolható 

Minden szójaviasz gyertya vegán. Ez azt jelenti, hogy semmilyen állati eredet összetevőt nem tartalmaz és az illóolajokat, amelyek a gyertyát illatosítják, semmilyen formában nem tesztelték állatokon, így teljes mértékben vegánbarát.

Illatosítása 100 % tiszta illóolajokkal történik

Minden, az Erinnia Aromaterápiás webshop kínálatában található szójaviasz gyertya 100%-os tisztaságú természetes illóolajjal illatosított, így nem tartalmaz semmilyen hozzáadott mesterséges illatanyagot. A hozzáadott illóolajoknak és a lassú égésének köszönhetően a szójagyertyából kellemes illatok szabadulnak fel és nem egyszerre, intenzív erős illattal illatosítja a helyiséget. Az általunk forgalmazott feliratos szójagyertyák alapvetően levendula és édeskömény illóolajokkal illatosítottak, amelyek együttes illata egy kellemes, édeskés, enyhén fűszeres illatélményt eredményeznek.
Minden szójaviasz gyertya fehér színű, mert a színezőanyagok azonnal kárt tennének a szójaviasz szerkezetében. Így a gyertya küllemét és különleges megjelenését a színezése helyett az egyedi megjelenése teszi teljessé.

A szójaviasz gyertya tiszta illóolajokkal illatosított környezetbarát gyertya.


Feliratok

Az Erinnie Aromaterápia által forgalmazott szójagyertyák különböző felirattal választhatóak. A feliratokat úgy terveztük, hogy ne pusztán a mondanivalójukkal hívják fel magukra a figyelmet, hanem a felirat címkéje stílusosan öltöztesse is a gyertyát. Kínálatunkban találhatsz születésnapra ajándékozható gyertyát, köszönetképpen ajándékozható gyertyát, esküvői gratulációra vagy éppen Anyák napjára szánt szójagyertyát is. Nézz szét alaposan a feliratos szójagyertyák között, hogy megtalálhasd a számodra tökéleteset!

Kiknek ajánljuk?

Szójagyertyáinkat elsősorban azoknak ajánljuk, akik számára kifejezetten fontos, hogy természetes alapanyagokból készült, környezetbarát termékeket használjanak otthonukban. A szójaviasz gyertya nemcsak tökéletes dekorációs és kiváló természetes illatosító, de ajándéknak is első osztályú.
Ha nincs ötleted, mivel lepd meg szerettedet vagy barátaidat, válaszd ki a megfelelő feliratú gyertyát és garantált lesz a kedves meglepetés! :)

A szójaviasz gyertya használható hálószobában, nappaliban, de a dolgozószobában is kellemesebbé teszi az íróasztali dekorációt és illatával segít koncentrálni és nyugodtnak maradni a feszültebb helyzetkben, például határidős munkavégzés közben is. :) Kisgyermekek szobájáva viszont nem ajánljuk, mert a gyermek játék közben könnyne lelökheti az asztalről, hozzányúlhat és megégetheti magát!

Újrahasznosítása

Az általunk forgalmazott szójaviasz gyertya mindegyike újrahasznosított üvegből készült és fedővel van ellátva, amelynek köszönhetően a gyertya biztonságosan tárolható két használat között és nem koszolódik, nem porosodik. A szójaviasz gyertya elégetését követően az üveg újrahasznosítható akár kisebb vázaként vagy apróbb dolgok tárolására is. Arra feltétlenül ügyelj, hogy a viasz elégése után az üveget alaposan tisztítsd meg vízzel, mielőtt tároló üvegként használod.
Tipp: a kiürült szójaviasz gyertya üvegét tisztítás után akár kis cukorkatartóként is felhasználhatod a gyerekszobában vagy kisebb ékszereid tárolására az éjjeliszekrényen. 


Szójagyertya és paraffinviaszból készült gyertya összehasonlítása

Szójagyertya Paraffinviaszból készült gyertya
Összetevők természetes szójaviasz pmesterséges araffinviasz
Káros hatást kibocsátó anyagok nincs kőolajszármazékok
Égés folyamata lassú, egyenletes gyorsabb
Illatosítása 100% tisztaságú illóolajokkal illatolajok, mesterséges illatanyagok
Színezés nincs mesterséges színezékkel
Árkategóriája magasabb alacsonyabb

 

szójaviasz gyertya és paraffingyertya összehasonlítása

Figyelem! Az égő gyertyát soha ne tedd éghető dolgok (például a függöny) mellé közvetlenül és az égő gyertyát soha ne hagyd felügyelet nélkül!